Klik her for at besøge Jørgen Thorup på Facebook.

 

 


 

 


 

 
 
     
 


 

Jørgen Thorup blev født den 2.oktober 1960 på Rosengårdsvej i Sorgenfri og kommer fra et hjem med  klaver og violin. Han  startede faktisk med at klimte på klaveret allerede som 5-årig. Han fik også undervisning, men stoppede ret hurtigt igen, da det altid endte med, at han ikke gad øve sig, men i stedet komponerede videre på de sange han fik for. Efter et års tid blev Jørgens forældre enige med den ellers udmærkede klaverlærer Johannes Våbensted, at det var nok spild af penge! Om det var det, må man lade andre om at bedømme! Da han var 10 år, læste hans mor en annonce  i Villabyerne (lokal-sprøjten i Hellerup og omegn), at der var optagelseprøve til Radiodrengekoret. Da Jørgen allerede dengang var vild med at synge, så prøvede han lykken, blev optaget og sang i 4 år 3.stemme under ledelse af korlegenden Henning Elbirk.!

Jørgen var legekammerat med Lars Ulrich (Metallica) og kom meget i hans hjem. Her prøvede han første gang at spille på et rigtigt trommesæt. Nemlig Lars' første sæt, som han for øvrigt ikke selv gad spille på. Men det gjorde Jørgen. Siden blev han faktisk trommeslager(det gjorde Lars vist også!!!) i diverse kælderbands, før han kom han med i popbandet Case på Solinastringer og Wurlitzer elklaver. Senere var han med i Made in Denmark, Squares og Roxan. De sidste 2 bands under ledelse af falsetkongen David Geordie Garriock.

I 1980 dannede han poprock gruppen V6, sammen med klasse-kammeraterne Peter Sommer(keyb.), Mikael Sidenius (bas) og Gunnar Jacobsen(piano). Senere kom også Chris Paulsen(bas), Bo langhoff(gtr.) og Alec Due Nielsen(trommer) til. V6 fik kontrakt på EMI og udgav 2 LPér (det var dengang!) med titlerne "Kun Et Sekund" og "Slipper Dig Aldrig". Gruppen var inspireret af amerikanske westcoast grupper som Toto og Pages, men også danske Sneakers med Sanne Salomomsen i forgrunden. V6 gik i opløsning i 1985 og Jørgen dannede studieprojeketet 1st Avenue med lydtekniker og musiker/producer Roberto Johansson. De fik udsendt deres første maxisingle "Raproad" i store dele af verden med en hvis portion succes, bl.a en 1. Plads i Portugal, og den blev derfor straks fulgt op af maxisingle nummer to "Take me back to Rio". Roberto og Jørgen skrev og producerede også sange til andre kunstnere, bl.a Laban.

Sideløbende skrev Jørgen sange og turnerede med Billy Cross og der udover ernærede han sig som sessionsanger/musiker for bl.a Sanne Salomonsen, Henrik Strube, Michael Falch, Rugsted & Kreutzfeldt og Sebastian. I 1985 i forbindelse med indspilninger i Soundtrack mødte han Michael Hardinger fra Shu-bi-dua. De dannede senere pladeselskabet Full Moon sammen. Og i de følgende år udsendte de 2 CD'er under eget navn, og en del med andre kunstnere. Bl.a Sorte Penge, Bamboo Brothers og Liselotte og Pistolerne i ryggen. De lavede også både film og reklamemusik sammen.

Shu-bi-dua var i gang med at indspille plade nummer 11, den uden Michael Bundesen, og manglede åbenbart lidt vokal bistand. Så Jørgen sprang til, og i forbindelse med SBD 12, og Bundesens tilbagevenden i 1987, blev han fast medlem af gruppen. Han var op gennem 90'erne med til præge gruppen, og skrev det meste af musikken sammen med Michael Hardinger. 1. Januar 2001 forlod han Shu-bi-dua, for at hellige sig en solokarriere.

Jørgen sang i 1998 titelsangen til Susanne Biers film "Sekten". Et nummer skrevet af Rasmus Schwenger. Desuden skrev han sangen "We can find a way together" sammen med den amerikanske sanger og saxofonist Curtis Steigers til Stig Rossens CD "Letters Of Love".

I sommeren 1998  deltog han også på sangskriver-workshoppen Song Island på Samsø, og blev valgt til årets sangskriver, og det gav ham kick'et til den solokarriere som han nu er i gang med.

I januar 2001 tog Jørgen på en verdenstur med danmarks ældste heavyband Pretty Maids. Turen startede i Danmark og gik derefter til Tyskland, Schweiz, Sverige og Japan.

Også det gamle popband Dodo and the Dodos havde bud efter Jørgen. Han spillede med dem hen over sommeren 2001. Sammen med sin nye musikmakker Niels Poulsen, etablerede han studiet og produktionsselskabet Tunelab på Rentemestevej i København. Her indspillede de sammen Jørgens første solosingle "Conquer my heart", som udkom på Bonnier Music den 15.oktober 2001.

Samme dag kom bogen "Femten år med Shu-bi-dua" på forlaget Lindhardt & Ringhof. I bogen fortæller Jørgen om sin tid med Shubberne, men også om sin udvikling som menneske.

1.februar 2004 kom så det første soloalbum fra Jørgen Thorup "Free Man". Noget som Jørgen havde arbejdet på i mange år. Glæden var da heller til at tage fejl af, da Hans Pilgaard havde inviteret Jørgen ind som gæst i Go’ Aften Danamark i forbindelse med lanceringen .

Jørgen holder foredrag og starter sit teambuildingfirma
A-cappella op. Laver kurser for virksomheder. Bl.a NOVO NORDISK, DSB og Dun & Bradstreet.

I TUNELAB producerer han sammen med Niels Poulsen musik til adskillige film for Regner Grasten. Bl.a kan nævnes publikumsucceser som Askepop, Anja efter Victor og Familien Gregersen.

Den 11. Februar 2006 stiller Jørgen op som solist ved DMGP med sangen "Søde Gys", skrevet af B-Joe.

Efter 1 ½ år i studiet sammen med producer Peter Busborg udsender Jørgen det dansksprogede album "Kommer du med" den 1.oktober 2007.

I 2008 gendanner han sammen med Michael Hardinger det gamle band "Hardinger/Thorup Band" og turnerer landet tyndt i 2009 + 10.

I 2008 er JT i Los Angeles og begynder at skrive sange til det album som nu kommer til sept 2011. I 2010 går rejsen til Nashville og LA og her bliver de sidste sange til.

I efteråret 2011 er der premiere på Storytellershowet "Den Røde Tråd" der spiller rundt i hele landet. Det er en trio bestående af Hardinger, Thorup og B-Joe.